Saturday, July 30, 2016

Sale Lepas Raya

Hari tu raya macam tak menang tangan, tapi lepas raya susahnya nak close sale :(

Bertabahlah wahai rakan2 biz dan jangan putus asa. Adat berniaga ada pasang surutnya.

Cer tengok graft ni. Memang lepas raya sale normally akan kurang. Logik kerana customer dah banyak beli masa sebelum raya dan customer banyak pakai duit masa bulan raya untuk jamuan, jalan2 dan sebagainya.

Jadi nak buat apa?

Masa ni kita mantapkan kepercayaan pelanggan kepada kita dengan:

1. Hubungi pelanggan dan dapatkan feedback/ testimoni.

2. Tawarkan sedikit offer (berupa diskaun etc) kepada pelanggan yang menghantar testimoni

3. Update FB sekurang2nya 3x sehari for newbie : Jam 9 am, Jam 11am, Jam 8.30pm

4. Kreatif bila update status FB masukkan elemen2 personal (update aktiviti etc) tapi short and sweet kemudian masukkan item2 promo.

Yang penting

KONSISTEN
DO NOT GIVE UP
DOA AND TAWAKKAL

P/s: Graft jualan kat atas tu dijana automatik oleh website qissara.com (kiri kanan sebenarnya ada label berapa barang terjual dan berapa jumlah RM jualan) mudah kan nak pantau jualan?
Jika anda nak cuba website ni cuba dengan FREE TRIAL 30 HARI di qissara.com/OpenShopqissara.com/OpenShop

No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments