Saturday, July 30, 2016

Sale Lepas Raya

Hari tu raya macam tak menang tangan, tapi lepas raya susahnya nak close sale :(

Bertabahlah wahai rakan2 biz dan jangan putus asa. Adat berniaga ada pasang surutnya.

Cer tengok graft ni. Memang lepas raya sale normally akan kurang. Logik kerana customer dah banyak beli masa sebelum raya dan customer banyak pakai duit masa bulan raya untuk jamuan, jalan2 dan sebagainya.

Jadi nak buat apa?

Masa ni kita mantapkan kepercayaan pelanggan kepada kita dengan:

1. Hubungi pelanggan dan dapatkan feedback/ testimoni.

2. Tawarkan sedikit offer (berupa diskaun etc) kepada pelanggan yang menghantar testimoni

3. Update FB sekurang2nya 3x sehari for newbie : Jam 9 am, Jam 11am, Jam 8.30pm

4. Kreatif bila update status FB masukkan elemen2 personal (update aktiviti etc) tapi short and sweet kemudian masukkan item2 promo.

Yang penting

KONSISTEN
DO NOT GIVE UP
DOA AND TAWAKKAL

P/s: Graft jualan kat atas tu dijana automatik oleh website qissara.com (kiri kanan sebenarnya ada label berapa barang terjual dan berapa jumlah RM jualan) mudah kan nak pantau jualan?
Jika anda nak cuba website ni cuba dengan FREE TRIAL 30 HARI di qissara.com/OpenShopqissara.com/OpenShop

Saturday, July 9, 2016

Intro Kepada Ibu2 Malaysia ~ Qissara THE BEST

Qissara menggunakan fabrik milk silk. Tak pernah dengar? Milk silk fabric tercipta sejak tahun 1930an.

Penghasilan fabric secara 'continuous graft coplymerization' tanpa formaldehyde. Digelarkan salah satu 'green product' kerana penghasilannya tidak mencemarkan alam sekitar.

Menurut euroflax.com, milk silk fiber paling tahan lasak berbanding natural dan synthetic fiber lain di pasaran. Qissara menggunakan milk silk kerana kebolehannya untuk SSTTTREEEEEETTCHHH sangat.. tanpa koyak atau tertetas.

Kelebihan lain milk silk menurut euroflax.com
☆ pH 6.8 yang sama dengan pH kulit.
(Kerana itu fabric ini rasa sangat selesa di kulit, tak terasa merengsakan atau macam sesetengah fabric rasa panas bila bergesel dengan kulit)
☆ mengandungi 17 asid amino dan fungsi antibakteria sehingga 80%.

Milk silk fabric akan jatuh nicely tapi tidak meluyut di badan.

Milk silk qissara ada dua jenis iaitu smooth milk silk (finishing licin) dan velvet milk silk (finishing seperti baldu halus). Dua sangat selesa dan sedap dipakai.

Koleksi brand Qissara boleh didapati semuanya di qissara.com.. <<<KLIK SINI UNTUK KE QISSARA

TOPS
Qissara Chinta - nursing only
Qissara Aurora/Bella - nursing and maternity
Inner menyusu - sleevelesa and long sleeve

SET (TOP AND BOTTOM)
Qissara Zara - baju kurung nursing and maternity till 6 month
Qissara Filzah - jubah seluar. Nursing friendly.

LONG ATTIRE
Jubah Santai - jubah milk silk velvet. Boleh digunakan sebagai baju tidur juga kerana teramat selesa.

BOTTOM
Qissara Palazzo - maternity friendly dengan pinggang boleh adjust.

Item2 lain di qissara.com
*still updating this entry*