Wednesday, October 21, 2015

Sabun 100% Organik Yang Best

Aku jarang nak guna produk homemade. Bukan sengaja pandang rendah.. tapi aku pernah try beberapa produk mandian homemade.. mainly sabun-sabun homemade yang aku beli masa flea market..

Aku rasa teruja nak try sebab macam best je, specially homemade handmade, tapi bila aku try, tak dapat menandingi favourite aku, mandian dari bodyshop.

So dah few years aku tak beli sabun handmade, memang stick to bodyshop, sari ayu scrub

Tetiba aku terjumpa sabun ni...

Aku tetiba tergerak hati nak cuba... Yang membuatkan aku tergerak hati sebab in my family ada ahli keluarga yang ada masalah alahan, gatal2 kulit dan kulit sensitif. Dah nama kulit sensitif, kadang jadi, kadang elok. Kekadang naik je, sebab tak dapat dikesan. Ye lah.. kadang2 dengan environment pun boleh jadi alahan. 

So kitaorang dah sampai tahap redha, ko nak naik..naik le.. ko nak hilang..hilang ler

PENGALAMAN MENGGUNAKAN SABUN AL- ANAS

First, aku try sama ada sabun ni memudaratkan kulit aku ke tak. Aku punya kulit muka sansitif , jika salah pakai produk boleh bengkak satu muka. Dengan lafaz bismillah.. dengan beraninya aku tenyeh kat muka.. HAAAA... selamat tak allegik etc...

Testi banyak cakap kulit jadi licin, jerawat kurang. Aku tak teruskan pakai kat muka sebab kulit aku memang jenis kering, hari tu lepas aku pakai sabun kat muka cecepat aku sapu moisturiser.  Kulit aku pun tak de jerawat nak try lebih lanjut. Kalau korang kulit berminyak rasa memang ok je. 

Bahan dia memang 100% organik, jadi aku tak expect lepas mandi wangi macam aku pakai bodyshop. TAPI... AKU JATUH CINTA dengan sabun ni! Masa mandi tu memang bau limau purut, and ada kasar2 limau purut dalam sabun ni, yang bila lepas balik kerja penat2, peluh2 berminyak.. korang sental dengan sabun ni BEST SANGAT, syiok wooo.... Yang ni diakui oleh my hubby sendiri. My hubby ni memang style conservative sket.. kalau boleh dia nak pakai dettol je, tak mau yang lain.. I beli yang mahal2 bodyshop etc kat dia, dettol jugak dia cari..TAPI sejak ada sabun ni, dia terus capat sabun ni.. maybe sebab SYIOKKK sental..hehe.. kalau nak tau feelingnya korang try beli satu kat qissara.com eh.

Bau limau purut asli masa mandi, actually a destressing therapy, Apa yang buat aku rasa lain sangat pakai sabun ni sebab aku rasa relax.. relax sangat... rasa segala penat lelah seharian di PPUM tu lega. Dulu kekadang penat sangat dan balik lewat dengan baju kerja aku terus terlena. HARI INI .. aku terlena juga.. tapi bangun balik teringat bestnya sabun limau purut ni, mandi2..sental2.. keluar toilet fresh sampai boleh buat entry blog ni..hehe. Jadi kalau korang yang rasa penat... lesu... stress... mai cuba seketul!

Banyak testimoni pasal eczema and jerawat. Baca kat sini eh >>> KLIK SINI <<<

So far my hubby kulit sensitif dan senang naik alahan juga, tapi dengan sabun ni ... so far tak de problem... baru try 3 hari.. insyaAllah long term akan diupdate ya :)

No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments