Thursday, September 17, 2015

Nak Uruskan Dropshipper secara MUDAH? BISNES lebih maju!

Saya dah lama biz dengan buat program dropship. Sebelum ada website antara masalah yang saya hadapi...

  1. Dropshipper berebut stock, tak banyak stock tapi customer-customer dropshipper order serentak.
  2. Termiss message dropshipper order, sebab banyak masuk sekali , ada yang terlepas pandang.
  3. Tak tahu mana satu dropshipper yang aktif dan mana satu yang tak aktif. Serious business mesti nak yang rajin berusaha, kalau lepas 5-6 bulan mengaku balik dropshipper kekadang kita pun susah juga :( , Ramai yang request dropship sebab nak dapat harga murah, tapi bukan nak betul2 buat dropship.
Ni antaranya. Jadi bila dah buka website ni, SENANG SANGAT. So far saya jumpa website ni je ada function RESELLER.

Bahagian atas, kanan ada butang untuk reseller register.

Sekarang semua data reseller disimpan online, mudah sangat untuk rujukan.

Reseller pun mudah, takdelah asik nak kena remind dia tu reseller (jika kira harga manual kena inform dia adalah reseller, ami check rekod, baru kira, amik masa, sekarang semua automatik je, bila log in atas nama yang register, terus dapat view harga reseller dan place order.

TAPI YANG PALING PENTING KEPADA SAYA YANG BERBISNES NI, adalah cara pantau reseller.


Kalau tengok dekat pic atas tu, ni view saya sebagai admin tau (pecah rahsia, haha..) ada function WHOLESALE. Function ni hanya ada untuk pakej WHOLESALE iaitu yang paling mahal. RM198/month (tapi kalau buka guna link qissara.com/openshop dapat less 10% FOREVER). 

Bila klik pada wholesale ada tab untuk Reseller.

Ni contoh list reseller saya...
Di sini saya boleh tahu berapa ramai reseller saya. Reseller pun sy boleh check siapa yang aktif dan siapa yang tak.. 









Ada lagi satu tab, reseller performance (pic dibawah)



Kat sini saya boleh view ranking reseller, disusun ikut siapa buat sale paling tinggi. Kalau tengok setiap bulan, jumlah sale terkumpul reseller makin banyak, walaupun bulan september belum habis, sale reseller teratas dah lebih dari bulan ogos, maksudnya reseller semakin mudah dan selelsa dengan sistem kita, mereka nak buat sale pun lebih lancar.


Jadi fungsi ni sangat membantu biz, sebab reseller adalah akan-rakan yang menolong marketing bagi sesuatu jenama atau  online shop. Mahal ke RM198/month? KALAU REGISTER di qissara.com/openshop ada less 10% FOREVER, lagipun cuba tengok pic atas, kalau makin ramai reseller mudah buat jualan, sale lagi banyak berganda2, jadi nilai RM178.2 / month 
( RM198 less 10%) dapat digandakan berkali-kali...

Jadi kalau anda rasa website macam ni bagus, boleh cepat2 grab offer less 10% di qissara.com/openshop . Sebab company ni tengah promo, saya sendiri tak tahu sampai bila promo ni jadi jangan tanya ya..huhu... AND NOW BOLEH FREE TRIAL FOR 1 MONTH so.... cepat2 register di qissara.com/openshop for free!!

Entry lain ONLINE SHOP : KLIK SINI

Saturday, September 5, 2015

Pakej Borong Qissara.com

Alhamdulillah, now kami dah banyakkan stock, pelbagaikan jenis. Jadi dah bersedia untuk bekalkan stock kepada mereka yang percaya dengan jenama Qissara sebagai salah satu brand pakaian menyusu dan mengandung yang best!



Mengapa ANDA perlu beli baju kami secara borong?
  1. Anda mempunya kedai menjual barangan ibu dan bayi, produk Qissara kami merupakan produk berkualiti untuk anda bawa ke kedai anda, jumlah minima belian rendah iaitu 10helai sahaja.
  2. Jika anda online seller yang juga menjual barangan ibu dan bayi. Anda boleh mulakan dengan program dropship / atau menjadi reseller kami. Anda boleh borong untuk mendapat PROFIT MARGIN yang lebih tinggi.
  3. Jika MENCARI BAJU SEDONDON untuk majlis kahwin etc, memerlukan baju yang sama dalam pelbagai size, boleh dapatkan harga borong dari kami yang lebih murah. Nak tempah sekarang bukan main mahal sedangkan dengan borong minima 10 helai dapat 25%
  4. Jika anda perlu beberapa helai baju dan seluar baru, mungkin nak masuk kerja selepas habis tempoh berpantang, nak beli kongsi dengan kawan2 dan saudara mara, jika dapat genapkan minima 10 helai, diskaun amat berbaloi!
Minima 10 helai ini tidak dijamin kekal pada masa hadapan, kami mungkin mengubah jumlah minima ini pada masa akan datang.

Harga Borong:

10-19 helai: 25%
20-29 helai: 30%
30-39 helai: 35%
40 helai keatas: 40%

Terma- terma:
  1. Booking melalui Qissara.com sahaja
  2. Harga diatas untuk baju/ seluar/ baju kurung brand QISSARA sahaja 
  3. Penukaran stock dibenarkan : Tukar 1 kena beli 1, tukar dengan yang setara nilai atau lebih, tukar dengan brand QISSARA sahaja. Tempoh tukaran: 1 bulan dari tarikh belian.
  4. Semua diskaun harga borong dikira dari harga retail.
Cara borong:
1. Buka website Qissara.com
2. Buat pilihan anda. Panduan: http://qissara.com/FAQs.aspx 
3. Pilih bayaran MANUAL ( kami akan hubungi anda untuk nyatakan jumlah total bayaran, ini kerana sistem tidak dapat automatik kira harga borong)

ITEM OPEN FOR BORONG
1. Baju Kurung (Brand Qissara Sahaja) : KLIK SINI
2. Baju Blouse (Brand Qissara Sahaja) : KLIK SINI
3. Seluar/ Skirt (Brand Qissara Sahaja) : KLIK SINI

Ramai yang berpuas hati dengan produk kami. TESTIMONI.

Pertanyaan lebih lanjut email kepada: bettermoms@gmail.com.

TAMBAHAN KEPADA PENIAGA YANG MENCARI PLATFORM ONLINE SHOP: ANDA sedang mencari platform online paling mudah untuk kembangkan perniagaan? uruskan dropshipper? KLIK SINI . Platform ini amat best untuk kembangkan perniagaan anda secara mengambil dropshipper, kerana anda dapat pantau prestasi dropshipper dengan mudah walaupun anda ada beratus2 dropshipper.

THANK YOU

Tuesday, September 1, 2015

Tips On Using Credit Card ( or manipulate it?)

Ada kad kredit? Sekarang dah banyak shopping online yang membenarkan penggunaan kad kredit.
I have a credit card, some simple tips to use it wisely.

First of all, I have 'a' credit card. Satu sahaja. 
Saya guna kredit card untuk mudahkan kerja. 

Tak perlu bawa banyak cash. Ini TUJUAN saya menggunakan kad kredit.

Jadi mudah jika saya handle SATU sahaja kredit card.



Setiap kali perbelanjaan, cepat2 clearkan sebelum sampai tarikh due every month. Saya tak nak dapat HUTANG kredit kad, sebab nanti ada bayaran interest.

1st tips: Hanya guna kad kredit dalam kemampuan anda sahaja. Jangan HUTANG.

2nd tips: Clear kad kredit secepat mungkin. Kalau terlupa ada interest yang perlu dibayar pula. Huhu.
Setiap kredit kad ada benefit2 tertentu ditawarkan pihak bank. Saya biasanya akan kumpul point kredit kad untuk ditukarkan dengan cash voucher setahun sekali. Biasa masa nak raya lah, jimat sikit duit. Kalau saya ada few credit card maybe tak dapat kumpul banyak point. Saya join credit card dengan husband untuk kumpul point.
Banyak ke dapat cash voucher? Adalah dalam RM500++ per year. Ok lah tu. Since saya x dapat BRIM. Hehe..
Selain tu, certain benefit for certain credit card ditawarkan. Contohnya diskaun hotel, diskaun shopping, maybank treats etc.
3rd tips: Check your credit card benefits. You may save a lot!

Yang penting, each time after pakai kena clearkan sebelum due date. No HUTANG monthly ok. Elakkan. Kalau tak boleh jaga yang satu ni advised to keep credit card at home and guna maybe masa travelling je.

Ni my simple tips for credit card user ya. Kalau ada tips lain boleh share, ok!

Bagi yang nak shopping online guna credit card, sekarang di qissara.com dah boleh tau. Kami bayarkan fee credit card yang anda guna, no extra charge. So boleh la korang kumpul point di qissara.com juga :)

Thank you, till next time :)