Monday, August 31, 2015

Kedai Online Anda Hanya RM43.20/month! (FREE TRIAL 30-days)

Kami nak share platform online shop kami qissara.com/OpenShop . Dengan link ni, anda dapat kedai online serendah RM43.20 sebulan, tau! (10% dari RM48). Kami pun tak dapat diskaun ni sebab kami tak tahu mengenai program ni.

Mai kami cerita sikit kenapa kena buka online shop ni >>>

Dear all,

Dah 4 tahun lebih kami buat bisnes online. Facebook medium utama kami. Upload barang, layan customers, kami enjoy, dapat ramai kawan baru.

Alhamdulillah, biz makin maju. Tak pernah sangka akan buat biz secara serius. Makin busy, kekadang ada order customer terlepas pandang, huhu... ampun..

Kemuncaknya raya hari tu, kami buat sale, sale memang best giler, beli 2 baju kurung free 1 pasang baju kurung. Dah la sepasang hanya RM80+. Untung ambil sikit2 je masa sale, biar sama2 merasa. Customer happy, kami pun happy.

Tapi sale tu dapat sambutan luar biasa sangat, memang kami tak menang tangan sungguh. Ada customer yang clash stock, sbb kami terbook barang yg sama untuk 2customers etc, memang tak sempat...

Dari situ, kami dapat pengajaran, kena lebih sistematik, kalau nak kekal dalam biz ni.
Kalau kami di pihak customer pun mesti marah baju yang dah book utk pakai raya, lepas tu bagitahu tak de pula.. maafkan kami ya. Kami dah buat improvement agar masalah ni dapat dikurangkan seminima mungkin.

Apa kami buat?

WE OPEN AN ONLINE SHOP!



Pening tau nak survey sana sini, nak buka yang mana satu. Banyak je platform untuk online shop sekarang ni, ada yang mahal, ada yang murah.

In the end, kami choose squarelet ecommerce. Best sangat! Kalau kami tahu, kami buka awal-awal lagi. 1st time kami rasa penat sikit sebab nak masukkan beratus2 produk dalam online shop kami. Tapi lepas tu, segala benda jadi mudah.

  1. Semua stock dah key in dalam computer, kalau ada beratus-ratus stock pun kami boleh keep track.
  2. Customer boleh view semua produk dengan lebih mudah, tak de lah hilang dalam timbunan gambar-gambar di facebook.
  3. Customer boleh buat belian bila-bila masa je, kita tengah tido pun ada orang bank in tau, bestnya, hehe.
  4. Semua item yang customer order terus masuk sistem, kalau dah buat online payment, tak perlu lagi nak upload bukti pembayaran etc. 
  5. Customer servis memang best. Ada technical assisstant yang sedia menolong untuk set up dan troubleshoot page.
  6. Malaysia-based company, jadi kalau risau sebab tak berapa mahir english, tak pe, customer servis ni boleh communicate bahasa melayu juga.
  7. Malaysia-based company, rate dalam ringgit malaysia, tak dipengaruhi USD etc
  8. Kami pernah sehari pengeposan lebih 50 customer bank in (weekend masa sale raya hari tu), nak cakap benarnya memang tak sempat nak check manual payment dah masuk ke belum sebegitu banyak. Kami tawakkal je post dulu. Dengan online shop ni, kebanyakan akan buat online transfer, tak perlu check dah bank in ke belum etc, website akan bagi email notification duit dah masuk dan dah boleh pos barang.
Kelebihan pada customer:
  1. InsyaAllah tak de lagi missing order
  2. Semua proses lebih jelas, customer lebih satisfied
  3. Customer boleh choose nak buat manual payment, online bank in, even credit card.
  4. Customer mudah ingat, ingat alamat website je (pilih nama pendek2 dan mudah tau!)

So , bila dah join, kami memang sangat puas hati, kawan2 boleh lihat sendiri qissara.com . Seolah-olah kami dah gajikan seorang pekerja untuk update stock, terima payment dari customer, susun order customer etc dengan hanya rm40+ sebulan.

Untuk page yang baru macam kami, customer 1000 hingga 3000 orang sehari mengunjungi page qissara.com. Kami ambil pakej wholesale RM198/month, tak de diskaun :( huhu
Kalau kawan2 nak ambil pakej macam kami , just melalui qissara.com/openshop dapat diskaun 10% tau!



Customer pun makin bertambah sebab trust level makin tinggi.








Walaupun kami guna pakej paling mahal, kalau anda still tak confident ambil je yang paling murah RM43.20 permonth, bila dah okay upgrade lagi. LAGI BEST FREE TRIAL FOR 30-DAYS.

For us, dalam suasana LAMBAKAN online seller di facebook and instagram sekarang, website ni KEMESTIAN sebab customer lebih trust sale seller yang dapat berurusan dengan cekap dan professional. Diskaun at >> qissara.com/openshop okay :)

Jangan risau nak join, ni bukan website kami sendiri yang baru setahun jagung, ni bawah squarelet ecommerce, cuma sebab kami tolong promo untuk squarelet, maka mereka yang open melalui kami dapat keistimewaan rate murah. Dan rate murah ni kekal selagi mana korang stay dengan squarelet. Boleh check rate di sini, anda dapat 10% off jika join melalui qissara.com/openshop, forever!

qissara.com/openshop
qissara.com/openshop
qissara.com/openshop
Jom join sekarang, tau tau sampai bila harga ni akan kekal macam ni tau!

Saturday, August 8, 2015

The Best Palazzo ( Maternity Friendly)

Palazzo by qissara.com , semua orang perlu cuba tau. Kami bawakan khas untuk ibu2 semasa mengandung dan juga semasa tak mengandung. How come it is so flexible?
Ciri-ciri istimewa kain milk silk sendiri yang sangat stretchable. Cutting yang memberi peluang kepada pembesaran perut tapi tak besar of menggelebeh dipakai bila perut anda dah slim melim. Pinggang datang dengan adjustable button, boleh adjust pinggang. 
Susah nak dapat palazzo maternity yang ngam, kerana size perut membesar dengan pantas masa preggy, dan lepas tu mengecil dengan pantas juga. Untuk menjimatkan wang, kami design seluar ini supaya boleh dipakai semasa preggy dan selepas preggy. Panduan mengukur size anda seperti dibawah. 



How to measure the size? You can measure from where your preference of wearing. If you want to wear from top of tummy below the bustline, then start measuring from there. However we suggest to measure from middle of tummy, as our palazzo specially made with wide waist circumference and highly stretchable milk silk material. After pregnancy, the waist can easily be adjusted with button prepared at elastic band of waist.



Bagaimana mengukur saiz anda? Anda boleh mengukur dari aras kesukaan anda semasa pemakaian, contohnya jika anda memakai diatas perut dibawah garisan dada. Bagaimanapun cadangan kami anda memakai dari bahagian tengah perut, kerana palazzo kami dibuat khas dengan pinggang berukuran besar dan kain milk silk yang sangat stretchable. Selepas bersalin, saiz pinggang boleh diubah dengan butang yang kami sediakan dibahagian pinggang, tak perlu hantar kepada tukang jahit.  Sangat mudah :)






Nak lihat pilihan warna, dan carta size? BOLEH KLIK SINI 

OK, THANKS :)