Wednesday, February 25, 2015

NovelHut ~ 2nd hand bookstore

Used to be my favourite bookstore!!!
Kedai ni dah lama wujud di Ipoh, sejak zaman sekolah lagi.

Best sangat di kedai ni sebab dapat beli buku 2nd hand, especially novel sbb baca pun 1-2 kali je, rasa macam not worth beli yang new masa tu, dengan budget pun x de , almaklumlah student :)

Pun ada juga buku2 rujukan untuk peperiksaan hingga ke universiti. Pernah juga la beli buku PMR kot kat sini.

Yang lagi best, dapat duit dengan cara jual buku di sini. Pernah kitaorang adik beradik buat spring clean rumah, angkut berbeg-beg buku ke sini.

Kedai ni di Ipoh Parade. Lokasi...


Kan cakap kami jual buku disini dulu, last visit ke kedai ni few month bag, aku jumpa balik buku yang aku jual dulu:
.
.
.
.
.

See, ada nama, Siti Nurbaiya, Tingkatan 1A1 :)


Tuesday, February 24, 2015

Things worth to buy in Bangkok

Macam gempak je kan tajuk, haha... sebelum masuk bab shopping, first thing is it is worth to fly with Malindo Air, aku suka, anak-anak suka semua happy. Part aku suka no hidden charge, and baggae free, part anak-anak aku suka entertaiment dia, bawak la earphone sendiri ya.


Sampai je airport ada orang hulur simcard free for tourist.. bestnya, jarang travel, tak tau pulak ada benda-benda gini, sebab tu la jauh berjalan luas pemandangan


antara yang aku aim nak beli kat sini adalah luggae bag, sebab sebelum tu aku baca review-review cakap luggage vag murah. Memang murah pun.  Siap dia kepak bag depan aku nak tunjuk bag tu tahan lasak. Beza harga di tepi jalan dan di MBK dalam RM10-30 perbag, tapi di tepi jalan ada sikit2 calar, maybe reject2 skit kot. Tapi ok je..

See this 2 colorful trendy bag, ni I get for my kids, memang comel sesangat.
Bag ni dalam RM100 each, ada lagi satu I beli samsonite imitation la, tapi still tahan RM100 jugak di MBK, color pink, ngee....


Tak de pic nak post, tuala. Berdekatan Hotel Amart, kedai yang dekat dengan jejantas nak seberang ke Platinum Mall, ada satu kedai jual tuala, sehelai RM10 tapi macam kualiti RM20 kalau di Malaysia, sampai sekarang aku menyesal sebab beli 2 helai je.


Yang ini pula table cloth, bukan tak de di Malaysia tapi yang ni much cuter and look modern, murah je RM10 per pcs, boleh cover meja makan for 6 people

*****************************************

During mu short trip ni je la yang sempat I sambar :)


Friday, February 20, 2015

Chinese New Year and to us ~

Isu sensitif, bangsa dan agama. I am a malay, my husband is a malay, and this is my lovely girls


They look like chinese? Are they chinese?
Well partly true

This is a story of MALAYSIAN, a typical Malaysian. Our typical malaysian should be mix and match, yes, that is what I believe.

What matters to me the most I AM A MUSLIM. That is the most important. I hardly find any true MALAY without any mix in the family, nowadays and it is the fact. Now malay mix with chinese, indian, pattani, british, portugese, indonesian.. oh.. all sort of races throughout the world! 

I am bumiputera, yes. My friend who is a very stunningly beautiful sabahan lady also a bumiputera. Am I not grateful for that? Yes, I am. My friends , indian, chinese, are not bumiputera, are they at loss? I don't really think so, because they are non-bumi, they work harder, they survive better. 

Are they racist? I have met racist chinese, but I also met racist malays. Race, is important so we take the best of it and be a better person. Malays known to be grace and very polite, good teamwork and hold strong to pillars of islam. Others known for work hard and very determine in achieving goals. And when we combine, mixture of grace, polite, brave, hardworking, achieving goals, teamwork, and even better holding strong to pillars of Islam, this will make the best out of human!


This is what I feel, for Malaysia today. 
Am I with a chinese guy now? Partly true ;)
Am I a pure Malay?
Give it a guess :D (clue: no chinese blood in me)

**************************************************************************
Get a good deal HERE


Wednesday, February 11, 2015

Trendy In Modesty ~ True Muslimah Nursing Design

Alhamdulillah, now we are moving forward. Sekarang dah buat photoshoot untuk produk kami.
**grrr..lambat ketinggalan keretapi, orang lain dah lama buat photoshoot** haha

Kenapa kami delay nak buat photoshoot?
Banyak consideration, perkara yang paling utama yang difikirkan takut bila photoshoot macam mempamerkan tubuh badan wanita. Perkara yang paling difikirkan.. dan ditimbang tara. Tapi customer juga nak lihat rupa baju bila dipakai, macam mana, labuh ke? kembang tang mana, cutting macam mana etc...

Pikir punya pikir decide buat photoshoot dengan carian model yang bergaya sopan, yang paling penting cari photographer dan studio yang bergaya sopan dan biasa buat shooting produk muslimah, takut salah pilih nanti buat shooting ala-ala menggoda sangat haru biru.

Survey2 kami jumpa White Lens Studio .
Nampak beberapa koleksi photoshootnya memang rasa berkenan sangat.
















Nilah photoshoot sulung kami, hasil White lens Studio, cantik kan? dan seperti yang nak, gaya sopan, tudung labuh elok.

Memang pesan pun dengan En Harezad, owner studio cakap nak yang sopan-sopan. Hehe.. orang dah biasa faham la.

Suka servis White Lens Studio
#mudah berurusan dan berkomunikasi, tanya apa je jawab
#paham kehendak pelanggan, esp part budget
#photoshoot diselesaikan on schedule, siap email gambar same day after photoshoot
#boleh dapat free touch up (ikut pakej sekarang)

yada..yada.. hehe, kalau minat korang klik la link FB kat atas tu ye

For our new collection: Qissara-Bella, Qissara-Lia, Qissara-Plain

Trendy in Modesty, this is tagline for new collection, provide trendy but very modest clothing for nursing mothers and preggy lady. Elegant collection with right fabric of choice, milk silk velvet, boleh pakai ke office bersama slack, pakai dengan jeans untuk santai, find that black skirt for casual, add some high heels, handbag, accessories for dinner. 1 collection at one go, no too glam, just nice in every ocassion  :) ececeh.. panjang nau..haha...




Tengok la ayat promo kat FB ni:
Ibu muda sekarang modern, bergaya, sweet, tapi tetap manis sopan tutup aurat. Ibu muda sekarang pasti pilih yang terbaik, yang long lasting, paling mudah jaga, paling jimat, kan??








Qissara Nursing Blouse, best material, best price, best design.

VISIT QISSARA.COM FOR LATEST DESIGN

Sebab anda mesti cuba satu:
*tak mudah kedut
*tak panas
*tak jarang
*tak meluyut
*tak mudah luntur
*mudah menyusu- selak je
*mudah berwudhu'
*mudah kering
*tutup aurat sempurna
*tutup 'bahagian' yang tak sepatutnya (lebihan perut, pinggul).


Ok lah, promo macam baju magic je kan? haha.. tak caya boleh try, memang magic, Testimoni customers: KLIK LINK

Jangan risau beli online dengan kami, we have been in business since few years back, lagi testimoni: KLIK LINK

Design baru Qissara- Bella, Lia, Plain ada dart / jahitan lisu kat belakang


Jahitan ni beri slimmer effect, tapi dart ni pendek je, so tak perlu risau bahagian pinggul sempit.

Berbeza dengan koleksi Aurora dan sebelumnya (QS5xx dan sebelumnya) tak de dart.

Variasi design sebab lain orang lain taste :)


Ok, hopefully pray for our success, insyaAllah will try to provide best service with best product at best price :)

TQ