Tuesday, October 27, 2015

Jana Pendapatan Lumayan Sebagai Agen Borong.

Qissara lahir dari keprihatinan kami agar ibu-ibu boleh memiliki pakaian muslimah yang sesuai buat ibu MENYUSU dan MENGANDUNG. Mampu milik, mudah dipakai, selesa sepanjang masa.

Trendy in Modesty - Ibu-ibu mahu berpakaian manis sopan pada pandangan mata. Menjaga keterampilan sebagai seorang muslimah dengan cara yang simple dan sederhana.

Affordable REAL muslimah maternity ang nursing attire!




Cara-cara menjadi AGEN BORONG

BELIAN PERTAMA: 40 helai -Diskaun Sehingga 40%
MINIMA 1 MODAL ST TIME: sekitar RM1000- 1500 keatas (mengikut jenis item dipilih)
Selepas itu anda boleh membeli dengan HARGA BORONG walaupun 1 helai!


KELEBIHAN MENJADI AGEN QISSARA.COM

  • Kami akan promosi anda DI FB. Cara promosi kami:
    • Pinned post list agen di FB Qissara Exclusive
    • Memasukkan promo bagi pelanggan yang mahu COD/ beli offline dalam post berbayar (FB Adverts)

  • Update terkini Stok Baru Via Whatsapp (secara broadcast), kami tidak membuat group whatsapp agar anda tidak mendapat pelbagai mesej yang tidak diperlukan, kami hanya update info penting.
  • Update Stok terbaru juga dilakukan via email melalui qissara.com
  • Komisyen lumayan sehingga 40%
  • Penukaran stock dibenarkan (tukar stock lama DGN stock baru semasa anda restock barang). Untuk tukar, pulang 1 ambil 2 (1 tukar 1 beli).
    #valid untuk stok dalam tempoh 2 bulan dari tarikh belian.
  • Diskaun sehingga 40% sepanjang anda menjadi Agen Borong (tiada jumlah minima) penghantaran dan anda dengan urusan jual beli hanya sebagai kepada AGEN (bukan dropship style)
  • AGEN juga boleh mendapatkan stok secara DROPSHIP jika tiada stok ditangan dan ingin kami pos direct kepada pelanggan agen. (Mudah anda boleh target both offline dan online customer)~harga mengikut harga agen dropship.


SYARAT2 AGEN

Pemilihan stok MESTI dari website QISSARA.COM (MUDAH JE, IKUTI PANDUAN DIBAWAH, ATAU KAMI SEDIA MEMBANTU) atau jika anda beli dengan HQ kami di Putra Heights, Subang Jaya.

Jumlah belian terkumpul selama 4 bulan : 40  helai  baju / seluar / pakaian / TUDUNG brand Qissara.  Dikira SETIAP April> Ogos> Disember.

Agen Digugurkan Dari Senarai Agen Apabila
  • Tidak memenuhi syarat2 sifu agen
  • Kami dari mendapat aduan pelanggan sifu agen secara jujur ​​dan tidak menjalankan perniagaan amanah, tidak mahu menerima walk in / COD. 


SIAPA PATUT JOIN?

Yang sedang biz, ada butik, kedai, atau boleh terima pelanggan datang rumah, mahu tambah produk jualan, atau mahu pergi lebih jauh dalam perniagaan, boleh menjadi SIFU AGEN kami dengan risiko yang sangat rendah.

Cara Order

1. Kunjungi Qissara.com untuk pilih item2 dikehendaki.


2. Buat Pilihan Anda  Panduan: http://qissara.com/FAQs.aspx   

3. Pilih MANUAL PAYMENT semasa check out. 
Check out sehingga anda mendapat email 'Waiting For Payment' beserta akaun bank >> jangan buat apa2 bayaran lagi.

Hubungi kami di 
4. bettermoms@gmail.com atau 
Whatsapp 0166294830 untuk anda inform order, 
kami akan kirakan harga selepas diskaun secara manual.

ITEM Dibuka UNTUK BORONG
Baju Kurung (Brand Qissara Sahaja):  KLIK DI SINI  >> 40%
Baju Jubah (Brand Qissara Sahaja):  KLIK SINI >> 30% 
Baju Inner Nursing: KLIK SINI >> 30% 
Baju Jubah Seluar : Coming soon...
Tops / Blouse (Brand Qissara Sahaja): KLIK DI SINI  >>40%
Bottoms / seluar / skirt (Brand Qissara Sahaja): KLIK DI SINI  >> 40%

Belum yakin?. >>  Testimoni. 

Pertanyaan lanjut e-mel Kepada: bettermoms@gmail.com. 
atau whatsapp 011- 3904 9495

TAMBAHAN KEPADA yang MENCARI PLATFORM PERNIAGAAN ONLINE: 

Mencari platform mengembangkan Perniagaan Untuk Yang Mudah ANDA  Online?  Menguruskan the dropshipper?  KLIK sini. Platform mengembangkan Perniagaan Yang Terbaik Untuk Anda DENGAN mengambil dropshipper, kerana Anda Anda Boleh Memantau Prestasi dropshipper DENGAN Mudah walaupun mempunyai beratus2 the dropshipper. 


Friday, October 23, 2015

Latest Reseller Terms : JUNE 2016

JOM KAMI BANTU ANDA JANA PENDAPATAN SAMPINGAN

Meniaga? Tapi saya dah ada kerja tetap. Banyak ke dapat kalau jual barang? Ada orang nak beli ke?

Haaa.... kalau tak cuba rugi. Tak cuba dengan QISSARA LAGI RUGI!

Kenapa nak jadi reseller kami?

 Tak ada yuran----------> paling penting untuk beginner.
 Komisyen antara 10-25%

 Syarat kekal dropship hanya belian 1x sebulan--> mudahnyer!
 Boleh beli untuk diri sendiri. Kalau jual pada kawan2 dapat tambah pendapatan.


Syarat2 menjadi DROPSHIPPER KAMI
# Ada online banking
# Mahu belajar. Semua order dropshipper melalui web qissara.com, jangan risau, kami akan ajar, lebih mudah, lebih selamat.

Ok, rasa selesa dengan terma2 kami diatas? Rasa bersemangat untuk mula?
Klik SINI >>> http://qissara.com/BeOurReseller.aspx untuk daftar sebagai reseller

Jika tak klik tak keluar linknya, boleh ke qissara.com untuk register to become reseller. 
Jika guna komputer bahagian atas kanan. 
Jika guna handphone ada butang drop-menu bahagian kiri atas. Cari link 'BE OUR RESELLER' dan register. 

Syarat kekal jadi reseller kami mudah sahaja:

Minima jualan 1x.

Contoh:
January : Register as reseller di qissara.com

---> jualan januari RM10 (asal ada jualan, akan kekal jd reseller, x kisah nilai)
---> jualan februari RM150 ---> lebih RM100--->bulan mac akan naik ranking jadi reseller star, komisyan boleh mencapai 25%
---> jika bulan mac jualan kekal lebih RM100, komisyen kekal banyak sehingga 25%
---> jika bulan mac jualan kurang RM100, turun semula komisyen dalam 10% kebawah, tapi still jd reseller, apabila jualan lebih RM100 kami akan naikkan kembali komisyen pada bulan berikutnya.

Tiada jualan selama satu bulan, automatik terkeluar tapi anda boleh register semula jika mahu.

Kenapa nak jadi Reseller / Dropshipper kami?

1. Tiada yuran
2. Minima belian 1x je sebulan
3. Good customer servis, mudah anda deal dengan pelanggan
4. Mudah secure order pelanggan, book guna qissara.com je
5. Banyak cara untuk bayar di qissara.com, manual, online dari maybank, CIMB, Affin bank etc, atau kredit card
6. Reseller boleh mengetahui BALANCE QUANTITY melalui Qissara.com (bila dah register jadi reseller), mudah nak rancang sales etc.
7. Komisyen lumayan 10-25% bergantung kepada barangan.
8. Email update akan sentiasa dihantar from time to time.

FAQ new reseller

1. Harga mana patut saya letak?
Boleh ikut harga di website atau boleh letak harga sendiri dan buat promosi sendiri.

2. Berapa komisyen saya akan dapat?
Selepas sy confirmkan status reseller, anda akan dapat view harga reseller dimana hampir semua lebih murah 10-25%. Harga itu yang anda perlu bayar kepada qissara.com. Selebihnya adalah komisyen anda.

3. Siapa akan lakukan pengeposan kepada pelanggan?
Qissara.com akan lakukan pengeposan, semasa order, anda hanya perlu masukkan alamat pelanggan anda.

4. Berapa kos pos saya nak caj pada pelanggan?
Kos pos bergantung pada berat dan size. Cara nak check, anda pilih barang yang dikehendaki, proceed to check out. Anda akan dapat view kos pos yang dikira secara automatik selepas itu.

OK, Saya ucapkan selamat maju jaya!
Terima Kasih.

Wednesday, October 21, 2015

Sabun 100% Organik Yang Best

Aku jarang nak guna produk homemade. Bukan sengaja pandang rendah.. tapi aku pernah try beberapa produk mandian homemade.. mainly sabun-sabun homemade yang aku beli masa flea market..

Aku rasa teruja nak try sebab macam best je, specially homemade handmade, tapi bila aku try, tak dapat menandingi favourite aku, mandian dari bodyshop.

So dah few years aku tak beli sabun handmade, memang stick to bodyshop, sari ayu scrub

Tetiba aku terjumpa sabun ni...

Aku tetiba tergerak hati nak cuba... Yang membuatkan aku tergerak hati sebab in my family ada ahli keluarga yang ada masalah alahan, gatal2 kulit dan kulit sensitif. Dah nama kulit sensitif, kadang jadi, kadang elok. Kekadang naik je, sebab tak dapat dikesan. Ye lah.. kadang2 dengan environment pun boleh jadi alahan. 

So kitaorang dah sampai tahap redha, ko nak naik..naik le.. ko nak hilang..hilang ler

PENGALAMAN MENGGUNAKAN SABUN AL- ANAS

First, aku try sama ada sabun ni memudaratkan kulit aku ke tak. Aku punya kulit muka sansitif , jika salah pakai produk boleh bengkak satu muka. Dengan lafaz bismillah.. dengan beraninya aku tenyeh kat muka.. HAAAA... selamat tak allegik etc...

Testi banyak cakap kulit jadi licin, jerawat kurang. Aku tak teruskan pakai kat muka sebab kulit aku memang jenis kering, hari tu lepas aku pakai sabun kat muka cecepat aku sapu moisturiser.  Kulit aku pun tak de jerawat nak try lebih lanjut. Kalau korang kulit berminyak rasa memang ok je. 

Bahan dia memang 100% organik, jadi aku tak expect lepas mandi wangi macam aku pakai bodyshop. TAPI... AKU JATUH CINTA dengan sabun ni! Masa mandi tu memang bau limau purut, and ada kasar2 limau purut dalam sabun ni, yang bila lepas balik kerja penat2, peluh2 berminyak.. korang sental dengan sabun ni BEST SANGAT, syiok wooo.... Yang ni diakui oleh my hubby sendiri. My hubby ni memang style conservative sket.. kalau boleh dia nak pakai dettol je, tak mau yang lain.. I beli yang mahal2 bodyshop etc kat dia, dettol jugak dia cari..TAPI sejak ada sabun ni, dia terus capat sabun ni.. maybe sebab SYIOKKK sental..hehe.. kalau nak tau feelingnya korang try beli satu kat qissara.com eh.

Bau limau purut asli masa mandi, actually a destressing therapy, Apa yang buat aku rasa lain sangat pakai sabun ni sebab aku rasa relax.. relax sangat... rasa segala penat lelah seharian di PPUM tu lega. Dulu kekadang penat sangat dan balik lewat dengan baju kerja aku terus terlena. HARI INI .. aku terlena juga.. tapi bangun balik teringat bestnya sabun limau purut ni, mandi2..sental2.. keluar toilet fresh sampai boleh buat entry blog ni..hehe. Jadi kalau korang yang rasa penat... lesu... stress... mai cuba seketul!

Banyak testimoni pasal eczema and jerawat. Baca kat sini eh >>> KLIK SINI <<<

So far my hubby kulit sensitif dan senang naik alahan juga, tapi dengan sabun ni ... so far tak de problem... baru try 3 hari.. insyaAllah long term akan diupdate ya :)

Thursday, September 17, 2015

Nak Uruskan Dropshipper secara MUDAH? BISNES lebih maju!

Saya dah lama biz dengan buat program dropship. Sebelum ada website antara masalah yang saya hadapi...

  1. Dropshipper berebut stock, tak banyak stock tapi customer-customer dropshipper order serentak.
  2. Termiss message dropshipper order, sebab banyak masuk sekali , ada yang terlepas pandang.
  3. Tak tahu mana satu dropshipper yang aktif dan mana satu yang tak aktif. Serious business mesti nak yang rajin berusaha, kalau lepas 5-6 bulan mengaku balik dropshipper kekadang kita pun susah juga :( , Ramai yang request dropship sebab nak dapat harga murah, tapi bukan nak betul2 buat dropship.
Ni antaranya. Jadi bila dah buka website ni, SENANG SANGAT. So far saya jumpa website ni je ada function RESELLER.

Bahagian atas, kanan ada butang untuk reseller register.

Sekarang semua data reseller disimpan online, mudah sangat untuk rujukan.

Reseller pun mudah, takdelah asik nak kena remind dia tu reseller (jika kira harga manual kena inform dia adalah reseller, ami check rekod, baru kira, amik masa, sekarang semua automatik je, bila log in atas nama yang register, terus dapat view harga reseller dan place order.

TAPI YANG PALING PENTING KEPADA SAYA YANG BERBISNES NI, adalah cara pantau reseller.


Kalau tengok dekat pic atas tu, ni view saya sebagai admin tau (pecah rahsia, haha..) ada function WHOLESALE. Function ni hanya ada untuk pakej WHOLESALE iaitu yang paling mahal. RM198/month (tapi kalau buka guna link qissara.com/openshop dapat less 10% FOREVER). 

Bila klik pada wholesale ada tab untuk Reseller.

Ni contoh list reseller saya...
Di sini saya boleh tahu berapa ramai reseller saya. Reseller pun sy boleh check siapa yang aktif dan siapa yang tak.. 









Ada lagi satu tab, reseller performance (pic dibawah)



Kat sini saya boleh view ranking reseller, disusun ikut siapa buat sale paling tinggi. Kalau tengok setiap bulan, jumlah sale terkumpul reseller makin banyak, walaupun bulan september belum habis, sale reseller teratas dah lebih dari bulan ogos, maksudnya reseller semakin mudah dan selelsa dengan sistem kita, mereka nak buat sale pun lebih lancar.


Jadi fungsi ni sangat membantu biz, sebab reseller adalah akan-rakan yang menolong marketing bagi sesuatu jenama atau  online shop. Mahal ke RM198/month? KALAU REGISTER di qissara.com/openshop ada less 10% FOREVER, lagipun cuba tengok pic atas, kalau makin ramai reseller mudah buat jualan, sale lagi banyak berganda2, jadi nilai RM178.2 / month 
( RM198 less 10%) dapat digandakan berkali-kali...

Jadi kalau anda rasa website macam ni bagus, boleh cepat2 grab offer less 10% di qissara.com/openshop . Sebab company ni tengah promo, saya sendiri tak tahu sampai bila promo ni jadi jangan tanya ya..huhu... AND NOW BOLEH FREE TRIAL FOR 1 MONTH so.... cepat2 register di qissara.com/openshop for free!!

Entry lain ONLINE SHOP : KLIK SINI

Saturday, September 5, 2015

Pakej Borong Qissara.com

Alhamdulillah, now kami dah banyakkan stock, pelbagaikan jenis. Jadi dah bersedia untuk bekalkan stock kepada mereka yang percaya dengan jenama Qissara sebagai salah satu brand pakaian menyusu dan mengandung yang best!



Mengapa ANDA perlu beli baju kami secara borong?
  1. Anda mempunya kedai menjual barangan ibu dan bayi, produk Qissara kami merupakan produk berkualiti untuk anda bawa ke kedai anda, jumlah minima belian rendah iaitu 10helai sahaja.
  2. Jika anda online seller yang juga menjual barangan ibu dan bayi. Anda boleh mulakan dengan program dropship / atau menjadi reseller kami. Anda boleh borong untuk mendapat PROFIT MARGIN yang lebih tinggi.
  3. Jika MENCARI BAJU SEDONDON untuk majlis kahwin etc, memerlukan baju yang sama dalam pelbagai size, boleh dapatkan harga borong dari kami yang lebih murah. Nak tempah sekarang bukan main mahal sedangkan dengan borong minima 10 helai dapat 25%
  4. Jika anda perlu beberapa helai baju dan seluar baru, mungkin nak masuk kerja selepas habis tempoh berpantang, nak beli kongsi dengan kawan2 dan saudara mara, jika dapat genapkan minima 10 helai, diskaun amat berbaloi!
Minima 10 helai ini tidak dijamin kekal pada masa hadapan, kami mungkin mengubah jumlah minima ini pada masa akan datang.

Harga Borong:

10-19 helai: 25%
20-29 helai: 30%
30-39 helai: 35%
40 helai keatas: 40%

Terma- terma:
  1. Booking melalui Qissara.com sahaja
  2. Harga diatas untuk baju/ seluar/ baju kurung brand QISSARA sahaja 
  3. Penukaran stock dibenarkan : Tukar 1 kena beli 1, tukar dengan yang setara nilai atau lebih, tukar dengan brand QISSARA sahaja. Tempoh tukaran: 1 bulan dari tarikh belian.
  4. Semua diskaun harga borong dikira dari harga retail.
Cara borong:
1. Buka website Qissara.com
2. Buat pilihan anda. Panduan: http://qissara.com/FAQs.aspx 
3. Pilih bayaran MANUAL ( kami akan hubungi anda untuk nyatakan jumlah total bayaran, ini kerana sistem tidak dapat automatik kira harga borong)

ITEM OPEN FOR BORONG
1. Baju Kurung (Brand Qissara Sahaja) : KLIK SINI
2. Baju Blouse (Brand Qissara Sahaja) : KLIK SINI
3. Seluar/ Skirt (Brand Qissara Sahaja) : KLIK SINI

Ramai yang berpuas hati dengan produk kami. TESTIMONI.

Pertanyaan lebih lanjut email kepada: bettermoms@gmail.com.

TAMBAHAN KEPADA PENIAGA YANG MENCARI PLATFORM ONLINE SHOP: ANDA sedang mencari platform online paling mudah untuk kembangkan perniagaan? uruskan dropshipper? KLIK SINI . Platform ini amat best untuk kembangkan perniagaan anda secara mengambil dropshipper, kerana anda dapat pantau prestasi dropshipper dengan mudah walaupun anda ada beratus2 dropshipper.

THANK YOU

Tuesday, September 1, 2015

Tips On Using Credit Card ( or manipulate it?)

Ada kad kredit? Sekarang dah banyak shopping online yang membenarkan penggunaan kad kredit.
I have a credit card, some simple tips to use it wisely.

First of all, I have 'a' credit card. Satu sahaja. 
Saya guna kredit card untuk mudahkan kerja. 

Tak perlu bawa banyak cash. Ini TUJUAN saya menggunakan kad kredit.

Jadi mudah jika saya handle SATU sahaja kredit card.



Setiap kali perbelanjaan, cepat2 clearkan sebelum sampai tarikh due every month. Saya tak nak dapat HUTANG kredit kad, sebab nanti ada bayaran interest.

1st tips: Hanya guna kad kredit dalam kemampuan anda sahaja. Jangan HUTANG.

2nd tips: Clear kad kredit secepat mungkin. Kalau terlupa ada interest yang perlu dibayar pula. Huhu.
Setiap kredit kad ada benefit2 tertentu ditawarkan pihak bank. Saya biasanya akan kumpul point kredit kad untuk ditukarkan dengan cash voucher setahun sekali. Biasa masa nak raya lah, jimat sikit duit. Kalau saya ada few credit card maybe tak dapat kumpul banyak point. Saya join credit card dengan husband untuk kumpul point.
Banyak ke dapat cash voucher? Adalah dalam RM500++ per year. Ok lah tu. Since saya x dapat BRIM. Hehe..
Selain tu, certain benefit for certain credit card ditawarkan. Contohnya diskaun hotel, diskaun shopping, maybank treats etc.
3rd tips: Check your credit card benefits. You may save a lot!

Yang penting, each time after pakai kena clearkan sebelum due date. No HUTANG monthly ok. Elakkan. Kalau tak boleh jaga yang satu ni advised to keep credit card at home and guna maybe masa travelling je.

Ni my simple tips for credit card user ya. Kalau ada tips lain boleh share, ok!

Bagi yang nak shopping online guna credit card, sekarang di qissara.com dah boleh tau. Kami bayarkan fee credit card yang anda guna, no extra charge. So boleh la korang kumpul point di qissara.com juga :)

Thank you, till next time :)

Monday, August 31, 2015

Kedai Online Anda Hanya RM43.20/month! (FREE TRIAL 30-days)

Kami nak share platform online shop kami qissara.com/OpenShop . Dengan link ni, anda dapat kedai online serendah RM43.20 sebulan, tau! (10% dari RM48). Kami pun tak dapat diskaun ni sebab kami tak tahu mengenai program ni.

Mai kami cerita sikit kenapa kena buka online shop ni >>>

Dear all,

Dah 4 tahun lebih kami buat bisnes online. Facebook medium utama kami. Upload barang, layan customers, kami enjoy, dapat ramai kawan baru.

Alhamdulillah, biz makin maju. Tak pernah sangka akan buat biz secara serius. Makin busy, kekadang ada order customer terlepas pandang, huhu... ampun..

Kemuncaknya raya hari tu, kami buat sale, sale memang best giler, beli 2 baju kurung free 1 pasang baju kurung. Dah la sepasang hanya RM80+. Untung ambil sikit2 je masa sale, biar sama2 merasa. Customer happy, kami pun happy.

Tapi sale tu dapat sambutan luar biasa sangat, memang kami tak menang tangan sungguh. Ada customer yang clash stock, sbb kami terbook barang yg sama untuk 2customers etc, memang tak sempat...

Dari situ, kami dapat pengajaran, kena lebih sistematik, kalau nak kekal dalam biz ni.
Kalau kami di pihak customer pun mesti marah baju yang dah book utk pakai raya, lepas tu bagitahu tak de pula.. maafkan kami ya. Kami dah buat improvement agar masalah ni dapat dikurangkan seminima mungkin.

Apa kami buat?

WE OPEN AN ONLINE SHOP!



Pening tau nak survey sana sini, nak buka yang mana satu. Banyak je platform untuk online shop sekarang ni, ada yang mahal, ada yang murah.

In the end, kami choose squarelet ecommerce. Best sangat! Kalau kami tahu, kami buka awal-awal lagi. 1st time kami rasa penat sikit sebab nak masukkan beratus2 produk dalam online shop kami. Tapi lepas tu, segala benda jadi mudah.

  1. Semua stock dah key in dalam computer, kalau ada beratus-ratus stock pun kami boleh keep track.
  2. Customer boleh view semua produk dengan lebih mudah, tak de lah hilang dalam timbunan gambar-gambar di facebook.
  3. Customer boleh buat belian bila-bila masa je, kita tengah tido pun ada orang bank in tau, bestnya, hehe.
  4. Semua item yang customer order terus masuk sistem, kalau dah buat online payment, tak perlu lagi nak upload bukti pembayaran etc. 
  5. Customer servis memang best. Ada technical assisstant yang sedia menolong untuk set up dan troubleshoot page.
  6. Malaysia-based company, jadi kalau risau sebab tak berapa mahir english, tak pe, customer servis ni boleh communicate bahasa melayu juga.
  7. Malaysia-based company, rate dalam ringgit malaysia, tak dipengaruhi USD etc
  8. Kami pernah sehari pengeposan lebih 50 customer bank in (weekend masa sale raya hari tu), nak cakap benarnya memang tak sempat nak check manual payment dah masuk ke belum sebegitu banyak. Kami tawakkal je post dulu. Dengan online shop ni, kebanyakan akan buat online transfer, tak perlu check dah bank in ke belum etc, website akan bagi email notification duit dah masuk dan dah boleh pos barang.
Kelebihan pada customer:
  1. InsyaAllah tak de lagi missing order
  2. Semua proses lebih jelas, customer lebih satisfied
  3. Customer boleh choose nak buat manual payment, online bank in, even credit card.
  4. Customer mudah ingat, ingat alamat website je (pilih nama pendek2 dan mudah tau!)

So , bila dah join, kami memang sangat puas hati, kawan2 boleh lihat sendiri qissara.com . Seolah-olah kami dah gajikan seorang pekerja untuk update stock, terima payment dari customer, susun order customer etc dengan hanya rm40+ sebulan.

Untuk page yang baru macam kami, customer 1000 hingga 3000 orang sehari mengunjungi page qissara.com. Kami ambil pakej wholesale RM198/month, tak de diskaun :( huhu
Kalau kawan2 nak ambil pakej macam kami , just melalui qissara.com/openshop dapat diskaun 10% tau!



Customer pun makin bertambah sebab trust level makin tinggi.








Walaupun kami guna pakej paling mahal, kalau anda still tak confident ambil je yang paling murah RM43.20 permonth, bila dah okay upgrade lagi. LAGI BEST FREE TRIAL FOR 30-DAYS.

For us, dalam suasana LAMBAKAN online seller di facebook and instagram sekarang, website ni KEMESTIAN sebab customer lebih trust sale seller yang dapat berurusan dengan cekap dan professional. Diskaun at >> qissara.com/openshop okay :)

Jangan risau nak join, ni bukan website kami sendiri yang baru setahun jagung, ni bawah squarelet ecommerce, cuma sebab kami tolong promo untuk squarelet, maka mereka yang open melalui kami dapat keistimewaan rate murah. Dan rate murah ni kekal selagi mana korang stay dengan squarelet. Boleh check rate di sini, anda dapat 10% off jika join melalui qissara.com/openshop, forever!

qissara.com/openshop
qissara.com/openshop
qissara.com/openshop
Jom join sekarang, tau tau sampai bila harga ni akan kekal macam ni tau!

Saturday, August 8, 2015

The Best Palazzo ( Maternity Friendly)

Palazzo by qissara.com , semua orang perlu cuba tau. Kami bawakan khas untuk ibu2 semasa mengandung dan juga semasa tak mengandung. How come it is so flexible?
Ciri-ciri istimewa kain milk silk sendiri yang sangat stretchable. Cutting yang memberi peluang kepada pembesaran perut tapi tak besar of menggelebeh dipakai bila perut anda dah slim melim. Pinggang datang dengan adjustable button, boleh adjust pinggang. 
Susah nak dapat palazzo maternity yang ngam, kerana size perut membesar dengan pantas masa preggy, dan lepas tu mengecil dengan pantas juga. Untuk menjimatkan wang, kami design seluar ini supaya boleh dipakai semasa preggy dan selepas preggy. Panduan mengukur size anda seperti dibawah. 



How to measure the size? You can measure from where your preference of wearing. If you want to wear from top of tummy below the bustline, then start measuring from there. However we suggest to measure from middle of tummy, as our palazzo specially made with wide waist circumference and highly stretchable milk silk material. After pregnancy, the waist can easily be adjusted with button prepared at elastic band of waist.



Bagaimana mengukur saiz anda? Anda boleh mengukur dari aras kesukaan anda semasa pemakaian, contohnya jika anda memakai diatas perut dibawah garisan dada. Bagaimanapun cadangan kami anda memakai dari bahagian tengah perut, kerana palazzo kami dibuat khas dengan pinggang berukuran besar dan kain milk silk yang sangat stretchable. Selepas bersalin, saiz pinggang boleh diubah dengan butang yang kami sediakan dibahagian pinggang, tak perlu hantar kepada tukang jahit.  Sangat mudah :)






Nak lihat pilihan warna, dan carta size? BOLEH KLIK SINI 

OK, THANKS :)

Sunday, March 29, 2015

Driving to and around Singapore



Few weeks back, kami ke Singapore. Disebabkan mama ni ada conference di Singapore, maka angkutlah satu family.

Mula2 kami berbelah bagi sama ada nak drive atau nak naik flight. Anak2 of course suka naik flight. Tapi biasa for us, naik flight sbb nak jimat masa atau tempat yang memang tak boleh reach by car.

This time, sbb timbang tara tak banyak beza time jika naik flight or driving, plus boleh singgah menyinggah few place sepanjang jalan, plus boleh jalan2 at own sweet time, plus jimat duit teksi ( naik MRT susah sikit bawa budak2 kecik) , so kami pun decide DRIVING TO SINGAPORE!!!

Tengah drive, kami terpaksa singgah ke Melaka, jumpa sis in law sbb ....

Kami lupa bawa ni:



Car seats... for the 2 cheeky girls. Maklumlah walaupun ada di rumah tapi jarang pakai sbb kids tak berapa suka ( huhu.. dangerous, I know..)

Tapi di Singapore wajib, boleh kena denda SGD120. huhu. Baca kat sini juga ya.

We start our journey at 8 after breakfast at nearby Mamak. Kebetulan birthday of my 1st daughter. 6 years-old. Her grandma ( which she call Umi) even call and send a message to her that today she can get whatever she want. Chocolate, sweets etc yada..yada...

*pic*

Drive dari jam 8, singgah melaka dalam setengah jam, sampai Johor Bahru dlm 12.30 tgh hari. Sempat pusing di Johor, cari makan, then baru nak masuk causeway jam 2 petang. Saja tak masuk awal sbb hotel check in jam 2.

Untuk drive di Singapore, WAJIB ada autopass. Untuk buat autopass wajib bawa geran kereta. Dan sebelum masuk snap gambar roadtax di kereta, senang urusan mohon autopass di dalam.


 Autopass ni digunakan untuk parking and toll dalam singapore. Satu card register untuk satu kereta for 5 years. Tak boleh pindah milik. Nanti buku panduan cara guna autopass ni akan diberikan. Tempat register autopass juga dapat peta Singapore. Masuk dlm Singapore je terus internet tak de kalau tak buat roaming, so study dulu cara nak pergi ke hotel sebelum masuk.


Dah sampai hotel, lepas check in, kami jalan kaki ke mall depan hotel beli simcard SingTel. Dah activate internet terus open WAZE. Maka lepas tu boleh la drive like PRO in Singapore :)

Untuk drive di Singapore, byk giler camera sama ada hidden atau tak. Tapi asalkan follow semua instruction OK je, Singapore tak la besar. Surprisingly tak berapa panas, reasonnya sbb bangunan memang tinggi2 belaka, shades from sunlight.

Driving di Singapore mudah dan lebih murah. Di Singapore tak sesak bandarnya denagn kereta. Maybe sebab toll yang dikenakan. Lagipun sistem public transport dia memang bagus. Rasanya drive di KL lagi pening. hehe.

Tambang taxi lebih mahal, cth nak pergi Singapore Zoo SGD30 1 way. Naik kereta park whole day SGD8 je.

Lagi satu kami bawa byk2 food supply and water. Sbb sana cost 2x ganda.

Lagi satu kalau drive boleh pusing2, ronda2. By 4 days kat sana macam dah tahu je jalan2 Singapore. :)

SUMMARY TIPS
1. Bawa geran kereta
2. Bawa food supply
3, Bawa car seats for kids
4. Buat Autopass
5. Dapatkan internet connection untuk guna waze

Happy ride!

*********************************************************************
Raya Project: Maternity and Nursing mom. FB page: Ummi Bargain Shop

Wednesday, March 25, 2015

Siam Ceylon, Petchaburi Road, Bangkok

This is another restaurant, kami tak jumpa masa google untuk kami cari restoran halal di Bangkok, kami jumpa bila jalan-jalan sepanjang Petchaburi Road masa nak pergi cari makan, agak dekat juga dengan mall yang jual digital stuff berhampiran hotel (lupa nama mall)

Apa-apa pun sy tepek alamat kat sini, kot korang nak cari kat Bangkok :)









Tuesday, March 24, 2015

Milk Silk Fabric for Qissara Attire

Alhamdulillah, material milk silk yang kami kenalkan untuk nursing maternity shirt Qissara mendapat sambutan yang menggalakkan.

Sebenarnya dah beberapa batch kami produce menggunakan material milk silk.

This material alternative kepada lycra and cotton.

Cotton digemari ramai kerana menyerap peluh dan selesa dalam negara kita yang panas ni, fabric milk silk pun sejuk tanpa perlu menjadikan fabrik nipis atau jarang.

Lycra best sebab mainly mudah urus, tak perlu iron dan cepat kering. Kelebihan milk silk seperti lycra tapi tak meluyut ikut badan seperti lycra.

InsyaAllah boleh cuba baju nursing and maternity kami di FB Ummi Bargain Shop. More designs to come dan nantikan raya collections dari kami, TQ :)
















Tuesday, March 17, 2015

REVO Archery ~ Hidupkan Sunnah Memanah

Hidupkan sunnah memanah. Nak belajar memanah tak?

Sebelum ni aku ada fikir nak belajar memanah, nak belajar naik kuda, salah satu sebab sunnah nabi, bila sunnah benda tu macam cool jer..hehe tapi aku tak pernah fikir secara serius, sebab tak de time.. semua benda aku nak buat dalam satu masa. Aku belum superwoman dan masih berdoa setiap hari agar dapat jadi superwoman :)

Satu hari umi (mak aku) call, cakap adik nak belajar memanah, minta aku tolong survey barang di KL sebab di ipoh mahal, 1 set RM1400+, aku cakap, mak ai...mahalnyer, aku ingat alat memanah ni paling mahal pun rm400- rm500.

Aku pun start survey harga, mak aiii... lagi mahal, RM2000 ke atas. Jenama yang adik aku mintak survey tu yang termurah. Dah la aku ni memang tak tahu langung pasal memanah, bila baca ada panah tradisional lah etc, compound, recurve tah ape lagi aku tak paham.

Bila google keluar gambar2 cam ni, tak paham le aku apa yang perlu dan apa yang tak. masa order dengan seller pun macam blur blur je.

Tengah survey, call lagi adik cakap dah nak pakai next week. Alamak, tak de masa ni.

Lepas tu jenama ni byk dah habis , sebab murah kot, ada yang nak tukar dengan limb yang lebih bagus jenama Samick, harga pun lebih up. huhu.

Sampai la aku terjumpa satu seller yang ramah dan tahu apa yang aku nak order ( sebab aku pun tak tau apa perlu aku order). hihi

Dah la bagi harga memang super best, kebetulan dia nak ke perak, sanggup dia hantarkan sekali ke mak di Perak.

Dah tu tak bayar deposit dulu pun dia percaya. Memang best la.

Bila mak ambil di Perak, rupanya sellernya muslim, alhamdulillah... semoga bertambah rezeki.

Siapa yang nak belajar memanah boleh jenguk FB ni ya: https://www.facebook.com/revoarcherymalaysia

Trusted, good price, good service. TQ :)








Thursday, March 5, 2015

Makanan Halal di 7Eleven Bangkok

Kat mana nak cari makanan halal di Thailand yang mudah? sebenarnya taklah susah sebab ada tanda halal oleh badan yang diiktiraf. Paling mudah dan banyak cawangan 7-eleven


Tuna spread: pedas sbb thailand mari haha
Tuna steak
Sos Cili
Mackarel Goreng
Baby clam sambal
Kuah green curry


Roti jenama Farmhouse (tapi aku perasan tak semua roti jenama ni ada tanda halal)





Butter ni ada yg plain, ada yang dah ada gula siap.


Selamat Shopping di 7-11, thailand :)

Sunday, March 1, 2015

Chatuchak Market and It's Halal Food

This is a MUST GO place. Walaupun baca review, kata this one hot stuffy place, tapi masa time saya pergi ni weather just nice, I think. Memang panas, tapi panasnya tak memerit macam di Malaysia.


                                     

Masa kat kedai ni memang hajat nak cari Fake watch..haha

Jalan2 jumpa satu sign mengatakan ada muslim food, selama ni masa survey kami tau satu tempat je, yg ni kami 'terjumpa'


Tapi tak tau okay ke tak sebab masa pergi , kedainya baru nak buka.

Lagi satu yang ni, 'Saman Islam'
Tak tahulah apa maksudnya dalam bahasa thailand

Tapi aku rasa kedai ni overprice sikit, maybe sbb dia established halal food stall in tourism area..huhu..


Lokasi nak ke Saman Islam :


Kedainya sebelah je dengan clock tower ni : 


Tak lepas peluang beli sabun aromaterapi, yer aku pakai baju qissara, suka sbb mudah jaga tak mudah kedut, hehe


Adios, bye