Saturday, December 20, 2014

Shopping In Platinum Mall, Bangkok

Blog orang pompuan ni kalau tak cerita pasal shopping memang tak sah kan? hehe... Mai aku cerita pengalaman shopping di Platinum Mall, bangkok, yang memang terkenal sebagai wholesale centre di sini.

Pertamanya, sebelum aku pergi, bila survey2 ada yang kata tak perlu pergi Chatuchak Market tak pe asalkan datang mall, ni, tapi for me rugi wooo.. kalau tak pergi chatujak market, yg tu mmg best.


Platinum Mall ni best juga sebab ada antara barang yang kita tak dapat jumpa di street/ atau susah jumpa di tempat lain ada di sini. Contoh dalam pic bawah ni, bracelet leather. tempat lain ada tapi tak secantik di sini. Ni tingkat yang sama dengan foodcourt- level 6


Level 6 ni juga ada beberapa booth telekomunikasi, yang in -trend sekarang fashion phone macam dalam gambar ni. RM150, aku tak tanya harga or tawar sbb tak de niat nak beli pun.


Kat sini juga aku beli cover HP aku, note 4 RM20 jee.... kat Malaysia masa aku nak beli sblm tu dah la tak de pilihan, mahal berdengung pulak tu.. sini pilih je nak color apa, ahah

Bawah ni kedai accessory, cik dieba adik aku memang rambang mata lah. Cantik tapi bila masa pulak aku nak pakai *_*


Yang best accessory jenis gold satu kedai, accessory jenis silver satu kedai, harga cam pukul rata lebih kurang RM10 each


*******************IKLAN*************************************************

CLOTH DIAPERS SMARTBABY SIDE SNAP

Lampin kain moden, basuh semula, penjimatan jangka panjang, pilihan yang lebih sihat dan alami untuk anak anda, material premium , design yang pastikan anda mudah dan berjaya dalam menggunakan lampin kain, mudah guna , mudah jaga, mudah kering dan sangat value for money.

Among pioneer seller for cloth diapers in Malaysia, and masih bertahan kekal kukuh, we do it wit passion! Visit us : https://www.facebook.com/MalaysianClothDiapers

                        

Side snap flat front, elastic waist at back
Special designed for 9 month to 3 years
Elegant design to have a sleek flat look at the front (not suggest for small/ petite baby. For small/ petite baby please opt for Smartbaby 0-3, pm us for more info) 


Suitable from newborn till 3 years old, side snap cloth diapers
Special pull-up type, can wear like potty train panty later when your child ready for toilet train - child can pull down and go toilet, like wearing normal panty - please use without insert for this purpose)


Ni pula, handmade stuff yang agak unik dari kedai lain, cik dieba grab wallet kat sini,  Kemas buatannya.


Kalau korang sesat cari je board ni :)


Ok, kesimpulannya walaupun barang sini tak semurah Chatujak or street , tapi rata2 barang yang lebih berkualiti at affordable price ada di sini.

Kalau nak cari long sleeve for muslim girl pun lebih mudah di sini :)

No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments