Tuesday, December 16, 2014

Halal Food Platinum Mall, Bangkok

Platinum Mall terletak betul2 dihadapan Amari Watergate Hotel, Bangkok. Kalau cadang nak shopping bila datang Bangkok, plus datang dengan anak2 kecil, memang bagus sangat jika dapat duduk hotel area ni. 

Hotel yang saya nampak di sini:
amari Watergate
Novotel on Platinum Mall
Glow Pratunam

Di Platinum Mall, ada beberapa tempat untuk makan makanan Halal.Semuanya di Foodcourt Tingkat 6.  Ni entry ke food court.


Gerai no P5, ada tanda halal. Yang ni makanan Thai. Makanannya harga kebanyakan, bawah RM5. Tapi order sup tomyam dia macam pelik benor.


Ada gerai pulut mangga juga, pulut mangga di sini lebih mahal dari tempat lain, 1 set dalam RM10.
( Di Terminal 21 dalam RM7.50, rasa di pasar maybe lebih murah)


Ni macam crepe, tak tau nama apa, ternampak muslim lady beli di sini, aku tinjau2 ingredient dia macam okay je.. tapi aku tak rasa pun.


Ada lagi 1 gerai indian , belakang skit, Me Balbir kalau tak silap. Mahal juga aku makan dalam RM15 keatas seorang.

Ada lagi satu, KFC, muslim thai cakap halal, aku tanya dengan staff KFC sini, jawabnya"ditanggung 100% halal" tapi aku tak try juga.

Sini guna common utensil. Tips: Ask for take away, atau bawa bekas dan utensil sendiri.


*************************************

Pad kain basuh semula yang moden dan mudah. Keselamatan dan kebersihan terjamin

Sila ke FB https://www.facebook.com/ClothPadPantiliner

No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments