Saturday, December 13, 2014

Buying Jersey From Bangkok

Kalau pergi Bangkok, salah satu item yang famous dicari adalah baju jersi bola sepak. Memang banyak sangat jual tepi2 jalan sekitar bangkok. Tapi susah nak jumpa kedai jersi yang bagus di sana, so nak bagi tips sikit dimana nak cari.

Kalau nak cari jersi yang bagus, kedainya di jalan chulalongkorn. Jalan ni ada banyak pecahan/soi/lane. Kami jalan area sekitar chula soi 12.
Kami minta driver taxi bawa dari Amari Watergate. Tapi jika dari MBK boleh jalan kaki sahaja. Kalau nak sebut nama tempat ni, sebut 'chula soi one two'. Kalau sebut 'chula soi twelve' memang diaorang tak faham.

**pic ehsan Mr Google







**kredit this map to blogger as watermark in the pic

LOKASI: Berhampiran National Stadium, boleh jalan kaki dari MBK, berhampiran Tesco lotus.

Makanan halal disekitar: Di Chula 5, kami tak sempat pergi, boleh view entry blogger lain di sini: http://zlynn17.blogspot.com/2012_07_01_archive.html

Di sini ada 1-2 kedai je yang jual jersi versi bagus. Tapi kami taklah jelajah semua kedai.
Mula2 kami menuju ke all time famous Kaka Shop, Chula Soi 10. Ia terletak berhadapan simpang tiga.  Kedai ni famous sbb tu husband sy kesini dahulu.

*********************************
IKLAN ~ PROMO dapat baju FREE!!

KEDAI FB kami, Ummi Bargain Shop menawarkan T-Shirt menyusu secara percuma ( nilai asal RM55), kepada sesiapa yang shopping RM99 keatas di kedai kami.

InsyaAllah kedai kami menawarkan pilihan produk2 ibu dan bayi dengan harga yang sangat berpatutan + diskaun + free gift yang sangat menarik, :)

Jom ke FB  UMMI BARGAIN SHOP 

***********************************
Ni KAKA shop.
Berdepan dengannya betul2 Chula Soi 12 ( signboard dlm pic ni)

Tapi malangnya menurut husband sy, x byk pilihan and not very good quality.

Kami  cross dari Kaka Shop ke Jalan bertentangan. Jumpa dua kedai jual jersi bola yang bagus. Kami pergi ke salah satu kedai yang banyak stock.
Kedai ni tak de nama. Lokasinya berhampiran another simpang tiga, ditengah row kedai.

 Dah nak masuk kedai, tak sabar2...




Signboard tak tau nama apa kedai ni, sebelahnya ada kedai dengan sign board Theme Sport


Pilih Yo!!!! Hahaha...


Hasil Tangkapan ^_^


No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments