Thursday, October 2, 2014

Daging Masak Kicap : Tefal Actifry


Close up masakan aku, sampai dah tak kenal apa jenis masakan ni... haha...
Aku buat daging masak kicap guna actifry
Best sbb boleh masak lauk juga

Kelebihan actify ni dia masak di dalam dan diluar sekata, kira tak risau luar hangit dalam mentah.

Aku buat macam atas dapur jugak, panas minyak dulu , ( sikit je la tapi)
Tumis bawang
Then masuk daging dan air serta kicap terus, pastu biar dia putar sendiri sampai masak

Senang baa... hehe

So cer korang cuba masak lauk lain guna actifry, pastu bgtau aku jadi ke tak ya.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Album jualan amal : 10% disumbangkan kepada Gaza dan badan2 kebajikan: SINI

2 comments:

  1. Aci tak nak tau time yang awak set? Ayam 30 mins kan? Kalau daging? Pastu set time untuk panas minyak tumis bawang masuk daging tu sekaligus ke mcm ner?

    ReplyDelete
  2. daging ikut tebal, sy potong nipis2 masa ni, dlm 20 minit , tapi sy x set time, sbb baru pertama kali, bila dah 10-15 min tu sy ulang alik rasa dah ok ke dan tgk supaya x hangit. Bawang dah garing skit baru sy masuk daging, macam biasa masak atas dapur juga.

    ReplyDelete

Support Qissara by Leaving Good Comments