Thursday, June 5, 2014

CLOTH DIAPERS- mudahkan yang susah












Saya mendapat soalan diatas, yang saya rasa dilema kebanyakan ibu2 yang nak pakaikan cloth diapers tapi menghadapi beberapa masalah di peringkat awal.

Bagi saya, jangan susahkan apa yang mudah. Jom tengok solutionnya:


1. Dlm pantang kalau husband x boleh basuhkan , then mula slps pantang shj, jika husband nak basuhkan buat kaedah wetpail jika stock byk, boleh cuci 2x seminggu je

2. Jika stock tak banyak boleh pakai mix cd and disposable dulu, nak start terus direct 100% cd mmg agak susah esp jika kurang support

3, Hantar anak ke taska, JANGAN suruh penjaga cuci cd, memang mereka tak mahu pakaikan nanti , just minta mereka masukkan semua dlm wetbag, balik rumah kita sendiri cuci, sy amalkan macam tu, even ada najis besar pun sy ckp jgn cuci, saya je yg cuci semuanya

HOPEFULLY MEMBANTU :)

No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments