Thursday, May 29, 2014

First Masak Guna Tefal Actifry

Excited, 1st time guna tefal actifry buat sarapan shj. Cuba yg fry sahaja sbb kesuntukan masa, buat breakfast lepas tu kena pergi kerja..huhu

Menu pagi itu adalah

1. Pau goreng
2. Crab stick fry

Yang ni pau goreng, rupanya actifry ni kena offkan. Walau pun dia ada timer tapi dia x offkan untuk kita. So yg first ni agak kecoklatan jadinya . Walaubagaimnapun rasa best, tak de hangit!

Ni goreng crabstick pula, dari frozen terus masuk dlm ni. Kalau yg jenis banyak breadcrumbs dia akan relai/ tertanggal cam dalam pic ni, tapi still okay bagi yang tak de time nak goreng satu2. Haha.. lagipun bila aku goreng manual breadcrumb lekat di kuali tertanggal jugak, so pakai ni pun okay.

See.. hasilnya not bad


Ok, nanti aku update lagi pasal actifry aku ni ya.

Pada yang nak belajar penggunaan cloth pad, elok ke SINI

No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments