Monday, January 27, 2014

Restoran ZZ Sup Tulang - Must go!

Punyalah susah nak cari restaurant ni. Restoran ni terletak di Johor Bahru. Sangat terkenal dengan mee rebus tulang. Mulanya cadangan abang ipar untuk makan di sini. Selepas some googling done ( thanks to Mr Google) kami start cari restaurant ni.

Nasib baik kami google dulu, then kami tahu ada 2 restaurant yang nama serupa tapi totally unrelated. Satu dekat hospital JB, yg tu mainly famous fo nasi beriani gam. But we are looking for this:


Yang ni jika google and cari dlm waze mmg frust, sbb ada few direction yang berlainan. Rupanya bila bgtahu org di kedai ni, katanya kami salah search, patutnya search zz sup tulang.


Memandangkan kami datang berdua je, wajiblah kami order menu yang memang famous di sini. Mainly mee rebus tulang ( kat pic yng bawah). Mee rebus tulang ni guna tulang gearbox, gearbox kambing kot sbb cam kecik je, lupa nak tanya.. ( siapa tau tolong bgtau)
Immy order sup tulang gearbox. Tapi mesti korang takkan agree malahan ketawa dgn kami... sbb beria-ia cari retaurant ni untuk makan menu gearbox dia tapi both of us tak sedut pun dlm gearbox tu... we are so afraid of the fat ( that is what we think.. full of fats ).

 Sempat snap lps dah separuh jalan, sbb sebelum tu sarah nak main camera.
 Ada juga tempat yg boleh lepak2 atas lantai.. tapi kalau time sejuk rasanya tak best kot, especially bagi org yang takut sejuk (macam I..haha)
 Licin Immy kerjakan.. tapi kami x sedut dlm.


Ni lah aku snapkan gambar resit yang ada alamat restaurant ni, semoga jadi panduan kepada mereka yang pergi dan tak sesat macam kami. Siapa pergi sila bagi review kat kami cam mana experience korang ya :)

Ok, special untuk PEREMPUAN SHJ....sini!


No comments:

Post a Comment

Support Qissara by Leaving Good Comments